web space | website hosting | Business WebSite Hosting | Free Website Submission | shopping cart | php hosting
humacka

Stecak
home

Vecernjakov pecat

pocitelj

Kosaca
spacer
maslina
spacerspacer
kadulja
spacer
Katarina
spacer
citluk_kolo
sp
daorson
sp
lindjo
sp
kravice
sp
nosnja_prenj
sp
lindjo
sp
smokva
sp
krs_slojevi
sp
vjetrenica2
sp
bijelo
sp
krs
spacer
grozd

Lajcak: "Prijedlog koji vodi etnickoj segeregaciji."
Lajcak: "To je destruktino."
Lajcak - Osoba godine po izboru Vecernjeg lista BiH

Prijedlog koji vodi etničkoj segregaciji

tv17.07. 2007.
http://www.swissbih.com/sajt/Vijesti/Bosna/388.html
Lajčak: "Ovaj prijedlog vodi etničkoj segregaciji i to nikada neću dopustiti. Ako netko želi TV samo na jednom jeziku i samo za jedan narod onda može, sukladno tržišnoj ekonomiji, napraviti privatnu tv kuću i tu neće biti nikakvih ograničenja", rekao je Lajčak u Mostaru na upit novinara o inicijativi hrvatskih dužnosnika za formiranje TV kanala na hrvatskom jezikuu BiH."
Povratak na vrh

To je destruktivno

BH Dani | 17.8.2007.
http://www.ohr.int/ohr-dept/presso/pressi/default.asp?content_id=40348
Lajčak: "Hrvati umjesto toga da se žale da su oni najmanji, oni imaju jedan poseban prostor, koji proističe iz toga da su najmanji, a oni mogu taj prostor da iskoriste. Oni mogu da daju neke prijedloge ili inicijative, jer tu nema te sumnjivosti koje ima više na relaciji između srpskog i bošnjačkog naroda. A što se tiče hrvatskog televizijskog kanala, ja sam reagirao kako sam reagirao ne zato što ne želim da hrvatski narod gleda televiziju na hrvatskompecat jeziku, već zato što način na koji se to vodi nije ozbiljan, a to je ono što ja ne mogu tolerirati. Govori se jedno, a, zapravo, tom akcijom koja se poduzima, to samo razbija neki zakon, neki koncept koji već postoji. Ovo što oni govore, ovo što oni rade, ne vodi prema stvaranju trećeg kanala. To je destruktivno. Umjesto toga da sjednemo zajedno i da pričamo šta treba da uradimo da se Hrvati ne osjećaju nezadovoljni, šta treba da uradimo da vide Televiziju Federacije kao svoju televiziju, jer ja smatram da je to način da se dođe do rezultata, vode se akcije za neku jeftinu popularnost, koje su, ustvari, destruktivne."
Povratak na vrh

Lajčak - osoba godine po izboru Večernjeg lista BiH

04.02.2008.
http://www.javno.com/hr/bih/clanak.php?id=120695pavkovic
Po izboru čitatelja Večernjeg lista osoba godine u Bosni i Hercegovini je visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak. Između 20 kandidata, koji su konkurirali za izbor osobe godine, slovački diplomat Lajčak dobio je najviše glasova čitatelja Večernjeg lista možda baš zato što se od svih dosadašnjih visokih predstavnika najviše stopio sa stanovnicima Bosne i Hercegovine... Jezik koji se ovdje govori, domaćim političarima ne dozvoljava da svojim razmiricama usporavaju razvoj BiH, a svim srcem bori se za prosperitet države u kojoj službuje.
Povratak na vrh

Kundera:
Kundera, pisac veličanstvenog eseja o Kafki, zapisuje što je sve potrebno da bismo zaboravili svoje postojanje biljezeći izbacivanje 145 čeških povjesničara sa sveučilišta i znanstvenih ustanova: "Kažu da je za svakog povjesničara iznikao, negdje u češkoj, tajanstven, kao u bajci, novi Lenjinov spomenik. Jedan od tih povjesničara, moj prijatelj Hübl s najdebljim naočalama ma svijetu, sjedio je 1971. godine u mojoj garsonijeri u Bartolomejskoj ulici - narodi se likvidiraju tako - rekao je Hübl - da im se najprije oduzme pamćenje. Unište im njihove knjige, njihovu kulturu, njihovu povijest. A netko im drugi napiše druge knjige, da im drugu kulturu, izmisli im drugu povijest. Narod onda počne polako zaboravljati što je i tko je bio. Svijet oko njega to zaboravi mnogo brže - A jezik? - zašto bi nam ga netko uzimao? postat će puki folklor koji će prije ili kasnije umrijeti prirodnom smrću"

 

 

Vlatko
spacer
More
spacer
kamen
spacer
rama
spacer
neretva
spacer
tetovaza
sp
dupin
sp
cancara
sp
ljubuski
sp
spacercovjecja
sp
prenj
sp
tresnja
sp
vjetrenica1
sp
gomila
sp
spcrno
sp
sipak
sp